Om Vallarnas friluftsteater

Efter flera års sommarturnerande med Stefan & Kristers Sommarbuskis runt om i Sverige, ville 2Entertain skapa en mer fast sommarscen där man kunde spela folkliga farser och lustspel under somrarna. Exakt var i Sverige berodde helt på läget, intresset från kommunala och övriga aktörer att medverka och stötta projektet.

En höstdag 1995 gick Krister Classon och Bosse Andersson, producent på 2Entertain, uppströms utmed Doktorspromenaden på Vallarna. Ett plötsligt prassel i buskarna, en fågel som snabbt flyktade från en allt för närgången kontakt, fick dem att titta upp mot höger och där såg de den perfekta platsen för att bygga Sveriges vackraste friluftsteater. Falkenbergs Kommun och andra intressenter stöttade projektet och redan sommaren därefter spelades första sommarfarsen den 23 juni på en provisorisk scen och i en provisorisk teater. Starten för Vallarnas friluftsteater var tagen!

Under åren som gått har det byggts en helt ny fast scen, området har fixats till och har blivit mycket publikvänligt med etager för publiken, fasta toaletter och omklädningsrum har byggts liksom faciliteter för servering o.dyl. Idag kan Falkenberg stoltsera med en fantastisk anläggning mitt inne i stan i en fantastisk omgivning.