2015

Bröllop i Kikar’n

Välkomna tillbaka säger vi till Florence, Våge, Bert och Dag-Otto! Vi kommer att ännu ett år göra ett nedslag på gården Solhöjden. En så kallad fristående uppföljare till Brännvin i Kikarn! Hälften av karaktärerna kommer att vara nya spännande karaktärer.

Handling:
Våge och Florence, som bor på gården har bestämt sig för att öppna ett Pensionat och de första gästerna är på väg. Tage och Harriet, ett par som ska gifta sig. Frågan är nu om Harriet hade tänkt att dom skulle bo just här, eller kan det vara så att Tage har gjort ett lite misstag med bokningen? När sedan den smått neurotiska Anna-Lisa dyker upp med väldigt mycket tankar om just det här bröllopet, så blir det riktigt rörigt för de trolovade.

På gården bor redan den forne direktören Bert Grönvall. Förr var han en framgångsrik affärsman, nu bor han hos mamma, i sitt pojkrum, och tillbringar den största delen av sin tid iförd morgonrock. Varför får han problem när byns nye pastor dyker upp? Pastor Blid, som han heter, är på gården för att träffa de trolovade för ett samtal. Han råkar dock halka in i skafferiet och där finna mängder med mat. Något som tilltalar honom mycket. Pastorn som är född och uppvuxen i ett väldigt skyddat, religiöst hem får sig en rejäl överraskning när han får reda på vilka som ska, eller inte ska leva i celibat.
Till råga på allt så lyckas Våge misstolka det här bröllopet och tror att det är han och Dagmar som ska gifta sig. Så när pastorn visar intresse för Dagmar så uppstår ett svartsjukedrama utan dess like. Det går så långt att ett gevär kommer in i handlingen!

Lägg där till vår älskade brevbärare som här kommer att bli insyltad i det mesta. Bland annat kommer han att bli tagen för fästman till