2014

Brännvin i Kikar’n

Bröderna Bert och Holger ska sälja sitt föräldrahem. Holger har dragit på sig lite skulder och är i behov av pengar. Därför har han bett sin bror att gå med på att sälja, det är ju ingen som bor där ändå nu när pappan har gått bort.

Bert, som är mer lyckad i livet och driver pappans gamla företag säger ja till detta. Det är nämligen så att företaget inte går så bra och han är också i stort behov av pengar. Hans plan är dock att ta hela summan själv och lämna sin bror utan. Holgers fru, Stina, börjar ana att något är lurt. Hade det inte varit för det att hon och Bert tillbringat en natt tillsammans, och att han nu har en hållhake på henne, så hade det varit lättare att sätta åt honom.

Under tiden som huset har stått tomt så har grannarna, Våge och hans dotter Wilma, varit så vänliga och tagit hand om huset. Och eftersom Våge och Wilma har det lite skralt och ändå springer där hela tiden så har de helt enkelt sålt sitt hus och flyttat in där, helt utan att informera bröderna om detta. Det sätter paret i en svår situation nu när huset ska säljas.

Bert, som har tänkt lura sin bror, har tagit på sig att sköta försäljningen. Han har tagit dit en mäklare, Jarl, som lyder hans minsta vink. Problemet är att Jarl har glömt kontraktet så nu kommer hans assistent dit med det, assistenten är också Jarls tvillingbror Henry. Nu blir det svårt att veta vem man kan lita på.
Till råga på allt så hamnar byns brevbärare, allas vår kära Dag-Otto Flink, mitt i husförsäljningen. Med sig har han den nyinflyttade Florence som har en helt egen agenda.