Jäkelskap i Kikar’n

Dags för jubileum när Sveriges vackraste utomhusteater firar 20 år av skratt. Välkommen till ett kalas och en jubileumsfars med våra största publikfavoriter!

I sommar kommer det bjudas på ett hejdlöst firande. Vallarnas friluftsteater, precis vid Ätran i Falkenberg, bjöd på buskis redan 1996 och fyller nu 20 år. Detta ska firas med jubileumsfars och stor ensemble! Hela sommaren spelas nyskriven skrattfest, när landets mest välbesökta utomhusteater gästas av både nya ansikten och tidigare storfavoriter.

Årets jubileumsföreställning heter Jäkelskap i Kikar’n och blir en skrattfest för alla åldrar. Välkommen till ett klassiskt lustspel & finalen i den helt fristående ”Kikar-trilogin” – och inte minst till Sveriges vackraste teater!

JÄKELSKAP I KIKAR’N Året är 1955. En värdefull tavla har blivit stulen och Dagmar är på sjukhus. Det börjar sannerligen inte bra för Våge den här sommaren. Pensionat Solhöjden är fullbelagt och nu misstänks någon av gästerna ha stulit en ovärderlig dyrgrip från värdparet. Frågan är nu bara vem? Kan det vara Greve Hökenhjelm? För visst är det något han döljer. Eller hans hustru Grevinnan? Hon verkar för övrigt ha någonting ihop Ludvig, luffaren som ska hugga upp vedhögen och tillfälligt bor i ladan. På pensionatet bor även Ester, som inte bara äter brännässlor utan verkar ha något annat lurt i kikaren. Norskan Grete är tillbaka som husa på pensionatet, men vad är det hon har gjort? Och varför är kommissarie Grip så otroligt glad att se henne. Lugn, bara lugn. Allt ordnar sig med Dag-Ottos hjälp … eller?

Missa inte ett sanslöst mysterium och ett firande som varar hela sommaren!

Foto: Bo Håkansson