Om föreställningen

En riktig pangbuskis som inte spar på krutet!

I sommar lyfter vi Vallarnas friluftsteater till helt nya höjder! Årets föreställning utspelar sig nämligen på femte våningen, där Korvfabrikör Julius Augustsson (Claes Malmberg) regerar på sin flådiga takterrass, intill Augustssons Korvfabrik.

Handlingen utspelar sig efter andra världskrigets slut och ekonomin går åter spikrakt uppåt för Augustssons Korvfabrik, främst tack vare dundersuccén - Pepparkorven med det hemliga receptet. Julius gläder sig åt framgången, medan den lokala korvkonkurrenten Ejdar Kulvert är mindre nöjd, men samtidigt nyfiken.

I samband med Julius förtjusande hustru Tuttans (Jessica Heribertsson) födelsedag planeras ett storslaget kalas på övervåningen. Men det hela spårar snabbt ur när Julius får anonyma utpressningsbrev som hotar att avslöja det hemliga receptet om han inte genast slutar tillverka korven. Julius, som både älskar sina affärer och behöver pengar till det påstådda huset på Rivieran, blir genast indragen i en snårighet av intriger och komiska missförstånd.

Och när Tuttan hittar ett av utpressningsbreven tror hon att det riktas mot henne, vilket får henne att avslöja sina egna hemligheter. Frågor staplas på varandra: Vem ska ta över fabriken? Varför är militären där? Vem skriver utpressningsbreven? Är huset på Rivieran verkligen betalt? Och vad är den hemliga ingrediensen i pepparkorven?

Kalaset blir en rörig cirkus där vi får njuta av Claes Malmberg som den frodige, törstige och mestadels stressade och pressade korvfabrikören Julius. Jojje Jönsson som den förvirrade, något långsamme och lätt senile Kamrer Putte. Jeanette Capocci som den munviga hushållerskan Berta som alltid har en syrlig replik och en bra lösning nära till hands. Mikael Riesebeck som den fumlige, maskintokige och så småningom neddrogade förmannen Bergman. Vi ser Jessica Heribertsson som Julius livsnjutande men ack så bestämda hustru Tuttan. Vi kommer få njuta av en ljuvlig komikerduo då Linnea Lexfors och Jennie Rosengren gör dom lika lika som olika döttrarna Nora och Ditte. Lägg där till Pär Nymark som en misstänksam men lika avsvimmad militär vid namn Major Håård. Och den smygande, extremt otursförföljde korvrecept-spionen Rutger spelad av Annika Anderssons son Alexander Korenado. Vilket jädra gäng – klart som korvspad!

Med en ensemble av fantastiska skådespelare under manus av Håkan Klamas och Niklas Holtne blir det en sommarföreställning full av skratt, galenskap, oväntade vändningar och överraskningar. En föreställning regisserad av Niklas Holtne och regiassistent Annika Andersson bjuder på en spektakulär buskisshow på Vallarna, komplett med explosiva finaler och hisnande stunts. Det här är en pang-buskis som definitivt inte sparar på krutet!

Och sist men inte minst, publiken måste lova att inte avslöja den topphemliga ingrediensen i korven...

  • Föreställningslängd: ca 2 timmar och 30 minuter inkl paus

Priser:

  • Vuxenbiljett rad 1-24: 575 kr (matiné föreställning 575 kr samtliga rader)
  • Vuxenbiljett rad 25-29: 525 kr
  • Barnbiljett t.o.m. 16 år: 295 kr Barn under 3 år, som sitter i knät, medföljer fritt

Kommande speltillfällen

25 planerade speltillfällen mellan 17 juli - 11 aug

Onsdag 17 juli, 19:00

Onsdag 17 juli, 19:00 • Vallarnas friluftsteater, Falkenberg

Torsdag 18 juli, 19:00

Torsdag 18 juli, 19:00 • Vallarnas friluftsteater, Falkenberg

Fredag 19 juli, 19:00

Fredag 19 juli, 19:00 • Vallarnas friluftsteater, Falkenberg

Lördag 20 juli, 15:00

Lördag 20 juli, 15:00 • Vallarnas friluftsteater, Falkenberg

Fåtal biljetter kvar Boka biljett

Lördag 20 juli, 19:00

Lördag 20 juli, 19:00 • Vallarnas friluftsteater, Falkenberg

Se alla speltillfällen arrow_forward
Nöjesresor icon

Boka hotellpaket med Nöjesresor.se

Boka hotellpaket

Inför besöket

Föreställningslängd

ca 2 timmar och 30 minuter inkl paus

Spelas

30 juni - 11 aug 2024

Genre

Buskis

Åldersgräns

Ingen

Pris

Från 525 kr för vuxen, från 295 kr för barn

Om föreställningen

Anmäl dig till nyhetsbrev!

Anmäl dig till Vallarnas nyhetsbrev och missa aldrig några goda nyheter!

Vallarnas nyhetsbrev arrow_forward
Bra att veta

Biljetter Biljetter uppvisas antingen digitalt (via telefon) eller på utskrivet papper vid entrén till Vallarna. Arenan öppnar 1h innan föreställningsstart.

Egen mat och dryck Det är inte tillåtet att ta med sig mat och dryck som är köpt på annat ställe in på arenan. Det finns café- och restaurangförsäljning med fullständiga rättigheter inne på Vallarna.

Pausbeställning Pausbeställning sker på plats på Vallarna innan föreställningsstart. Ni uppger er beställning och betalar. Därefter blir ni hänvisade till en plats där er beställning står framdukad i pausen.

Parkeringsplatser Vid Tullbroskolan precis intill Vallarna är parkeringen FRI för personbilar. Ni blir mottagna av våra trevliga parkeringsvakter vid ankomst. Parkeringen är öppen mån-fre kl. 17:30-22.00 och lör-sön kl. 13.30-22.00.

Kronans parkeringshus mitt i stan.

Hamngatan nedanför Grand Hotel.

Det finns ett flertal handikapplatser precis utanför biljettkassan på Vallarnas friluftsteater. Tänk på att giltigt parkeringstillstånd måste läggas synligt i rutan.

Närmaste ställplats för husbilar finner ni vid Falkenbergs Båtklubb. Observera att det inte är tillåtet att stå över natten på Vallarna.

Vid regn! Ta gärna med regnkläder. Skulle ni glömma detta finns det engångsponchos till försäljning i bodarna. Paraply är ej tillåtet då det tar upp sikte för alla bakom. Vårt mål är att aldrig behöva ställa in en föreställning, men vid de tillfällen då väderförhållandena innebär en risk för våra gäster, vid tex kraftigt åskväder, så kan vi behöva pausa föreställningen tills åskan passerar. Om man bedömer att åskan ej kommer gå över inom rimlig tid kan vi behöva ställa in en föreställning. Sker det under föreställning, informeras detta på plats från scen. Ser vi behov av att ställa in, innan gästerna kommit till arenan, kommer samtliga biljettköpare att kontaktas via mail.

Rökfritt Vänligen notera att Vallarna är en rökfri arena.

Hundar Hundar får man tyvärr ej ta med in på arenan, men vi har flera bra hundpensionat i Falkenberg.

Upphittade föremål Upphittade föremål förvaras på Vallarna till och med sista föreställningsdagen.

Hörselslinga Hörselslingan finns på samtliga platser förutom de två yttersta platserna på rad 1-6.

Barnvagnar & rullatorer Tänk på att barnvagnar och rullatorer inte får placeras i mittgången. Vill du vara säker på att kunna placera barnvagn/rullator vid sidan av stolen, vänligen boka ytterkant rad 21-25 vänster eller rad 19, 21-22 höger.

TV-inspelning Föreställningen torsdagen den 8 aug kommer att filmas.

Priser
  • Vuxenbiljett rad 1-24: 575 kr (matiné föreställning 575 kr samtliga rader)
  • Vuxenbiljett rad 25-29: 525 kr
  • Barnbiljett t.o.m. 16 år: 295 kr Barn under 3 år, som sitter i knät, medföljer fritt.
Kontakt

Showtics Gästservice 0771-13 43 00 Falkenbergs Turistinformation 0346-88 61 01

Rullstolsplats och ledsagare

Biljetterna bokas via Showtic Gästservice 0771-13 43 00 info@showtic.se

Gruppbokning buss- och resebolag

Biljetterna bokas via Falkenberg Turistbyrå fbg@falkenberg.se

Souvenirshop

Här hittar du bland annat DVD-filmer från föreställningar på Vallarna, Stefan och Kristers gamla klassiker, souvenirer och mycket mycket mer

Souvenirshop arrow_forward
Förbeställ programblad

Förbeställ programblad till årets fars på Vallarna. Uthämtning sker i biljettboden alt. souvenirshopen mot uppvisande av QR-kod.

Programblad arrow_forward
Arenaskiss

Här kan du se en skiss över arenan och dess sittplatser.

Arenaskiss arrow_forward
Rådande väskförbud

Vallarnas Friluftsteater omfattas av väskförbud. Detta gäller alla typer av väskor oavsett storlek. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en mindre väska eller personer med barn som har behov av skötväska. Väskor som är tillåtna kommer noggrant kontrolleras av behörig personal.

Sittdynor, filtar och regnkläder som bärs i handen går jättebra att ta med.

Läs mer här arrow_forward

Media

Recensioner
Aftonbladet 4
"Den som vill ha skrattfest, bör satsa på Falkenberg. Bland det bästa jag sett i den genren."
Aftonbladet
DU I FOKUS 5 stjärnor i recension
"Väldigt, väldigt roligt"
Du i Fokus
DU I FOKUS 5 stjärnor i recension
"Tajming på hög nivå"
Hallands Nyheter
DU I FOKUS 5 stjärnor i recension
"Landets buskiselit är samlad"
Borås Tidning
DU I FOKUS 5 stjärnor i recension
"Garanterad underhållning"
Kai Martin Blogg